Informatie

In de columns komen allerlei thema's naar voren. Ze gaan over psychische of psychiatrische problemen, zoals depressies, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, etc. En over hoe je hier zelf wat mee kunt doen. Of hoe je hulp kunt zoeken, en dan te maken kunt krijen met bijv. medicatie, gedragstherapie, mindfullness, etc.

Thema's van A tot Z

Publicaties

De gezondheidszorg is regelmatig in het nieuws. Er worden congressen gehouden, behandelvormen ontwikkeld, richtlijnen en protocollen opgesteld. En voor en tegenstanders van nieuwe ontwikkelingen geven hun mening. Voor wie wat wil nalezen.


Boeken
Tijdschriften
Overige media

Presentaties

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de bijdragen aan congressen in de vorm van presentaties of workshops. Deze presentaties kunnen vrij bekeken, geprint of gebruikt worden. Bij gebruik graag met vermelding van brongegevens. Eventuele reacties naar aanleiding van het lezen of gebruiken van dit materiaal zijn van harte welkom.


Presentaties

Columns

Onder de kop In gesprek verscheen eenmaal per veertien dagen een column van Martin Steendam in de Leeuwarder Courant. De columns gaan over psychologie en psychiatrie, over wat mensen voelen, denken of doen. Over de interactie tussen mensen onderling, tussen patiŽnten en hulpverleners. Je zou kunnen zeggen dat mensen hun hele leven in gesprek zijn, met anderen, met gebeurtenissen, met verwachtingen. Soms met woorden, vaak ook in gedrag.

2010 2005
2009 2004
2008 2003
2007 2002
2006